Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

Klangfuldt teater om en gammel muslims hemmeligheder

Troels II Munk spiller varmt og overbevisende den gamle muslim Monsieur Ibrahim, der ikke vil afsløre hemmelighederne om livet – og om kærligheden

Troels II Munk giver tilskueren klump i halsen i rollen som den gamle muslim i ’Monsieur Ibrahim og koranens blomster’.

Mie Neel

Kultur
9. november 2021

Underfundigheden stråler ud fra fortællingerne af Éric-Emmanuel Schmitt. Den nu 61-årige fransk-belgiske forfatter har en særlig evne til at skabe personer, som man kommer til at holde af – og som bevarer deres gådefuldhed hele fortællingen igennem. Sådan var det i den vellykkede forførelsesforestilling over hans Libertineren på GrønnegårdsTeatret med Lars Mikkelsen og Ann Eleonora Jørgensen i 2009. Og sådan var det ikke mindst i den dramatisering af Oscar og den lyserøde dame, som Pia Rosenbaum spillede, så alle både lo og græd tilbage i 2008 på Teatret ved Sorte Hest.

Nu har selvsamme Pia Rosenbaum påtaget sig rollen som instruktør af en dramatisering af Schmitts roman Monsieur Ibrahim og koranens blomster fra 2001. Jesper Kjær har oversat teksten, så den sprudler på et klart og bramfrit dansk lige nu. Og han har raffineret oversat med to tunger, så teenagefortælleren tydeligt har et helt andet sprog end den gamle muslim Monsieur Ibrahim, som han bliver venner med.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her