Anmeldelse
Læsetid: 7 min.

Lige nu er Den Kongelige Ballet fyldt af stjernespækkede balletdansere. De har teknik og temperament i verdensklasse

Hvem funkler mest interessant af Den Kongelige Ballets dansere lige nu? Det har balletanmelder Anne Middelboe Christensen et bud på, efter hun har overværet flere af efterårets balletforestillinger
Ida Praetorius har en lidenskabelig sovekammerscene fra 'Romeo og Julie' sammen med Ryan Tomash.

Ida Praetorius har en lidenskabelig sovekammerscene fra 'Romeo og Julie' sammen med Ryan Tomash.

Kultur
26. november 2021

Den Kongelige Ballet styres af balletmester Nikolaj Hübbe. Men en balletmester er ingenting uden sine dansere. Dette efterår har budt på flere balletaftener, hvor danserne har strålet. Jeg har overværet klassikeren Romeo og Julie af John Neumeier på tre forskellige aftener med forskellige hold dansere – i en veloplagt, stram og nuanceret iscenesættelse. Og jeg har tilbragt en aften med at se det nye værk Pierre, der er skabt direkte til Den Kongelige Ballets dansere af Bobbi Jene Smith (med en solid hilsen til Pina Bauschs univers), og de eksisterende værker Bedroom Folk af Sharon Eyal og Verklärte Nacht af Anne Teresa de Keersmaeker. Det blev en intens, men også mere usammenhængende og tilfældig balletaften af tre forskellige kvindelige koreografer.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her