Anmeldelse
Læsetid: 5 min.

Mozart tog moderne islænding i hånden, så alle landede blødt

Den islandske pianist Vikingur Olafsson har det hele: talent, arbejdsiver, et godt udseende, trendy nordisk herkomst og begavelse. Hans Mozart-tour de force er et vellykket projekt, både på plade og ved fredagens koncert på Louisiana
Vikingur spiller Mozart med stor begejstring og er ikke bange for at begive sig ud i personlige fortolkninger eller at monologisere med musikken.

Vikingur spiller Mozart med stor begejstring og er ikke bange for at begive sig ud i personlige fortolkninger eller at monologisere med musikken.

Stefan Hoederath/Redferns

Kultur
30. november 2021

Den islandske pianist Vikingur Olafsson spillede fredag aften en koncert på Louisiana, der krævede ikke bare en imponerende præstation fra ham selv, men også gav publikum en mindre udfordring fysisk og koncentrationsmæssigt.

Vikingur Olafsson, 37 år, har længe været en af stjernerne på pianisthimlen, uddannet på Juilliard School of Music og med en lang diskografi og liste af optrædener med store navne på alverdens scener. Hans teknik er eminent, og udtrykket er rent.

At være pianist i dag vil både sige at konkurrere med hele verden og at have hele verden til rådighed. Globalisering gælder også musikerens hverdag. Hele musikhistorien står til rådighed i lettilgængelige indspilninger, og dels er det svært ikke selv at fortabe sig i den, dels skal du for at udmærke dig gøre noget meget bemærkelsesværdigt og have sans for markedsføring. Vikingur har det hele: talent, arbejdsiver, et godt udseende, trendy nordisk herkomst, begavelse og en sans for at lave gode produkter.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Marianne Wiltrup

ja han er en vidunderlig fortolker og pianist