Anmeldelse
Læsetid: 5 min.

Ny bog: Det ekstreme højre går skræmmende forsigtigt til værks

Mathias Hee Pedersen leverer en grundig analyse af de identitære, etnonationalistiske og ’soft’-fascistiske bevægelsers idégrundlag og strategi
Franske identitære demonstrerer i Paris. Mens fascismen traditionelt dyker volden mere eller mindre åbenlyst, er det nye højres strategi ’stuerent’ at omforme de rammer, politikken bevæger sig i.

Franske identitære demonstrerer i Paris. Mens fascismen traditionelt dyker volden mere eller mindre åbenlyst, er det nye højres strategi ’stuerent’ at omforme de rammer, politikken bevæger sig i.

Bertrand Guay

Kultur
19. november 2021

Muslimerne invaderer og koloniserer Europa. Den store udskiftning betyder snart, at den hvide stamme kommer i mindretal. Værdierne trues, og nationen er dømt til at begå selvmord, hvis den ikke forsvarer sig. Europæerne står i fare for at miste deres etniske bevidsthed, fordi de i århundreder er blevet inficeret af »mental aids« i form af liberalisme, egalitarisme og universalisme. Men uligheden er naturlig, og kultur udspringer af biologi og race. Racekrigen er derfor uundgåelig. »Vi står ansigt til ansigt med barbarerne …« Kun en religiøs-etnisk borger- og generobringskrig – en kamp uden nåde – kan sikre Europas genfødsel.

Nogenlunde således kan en islamofobisk og dommedagsprofetisk tale, som den franske højreradikale tænker Guillaume Faye holdt i 2006, parafraseres. Siden blev den ’genopført’ i adskillige variationer overalt i Europa – ikke mindst på nettet, men også in real af etnonationalistiske politikere i ind- og udland.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Jan Henrik Wegener

Så ifølge den tankegang er de aller værste måske dem der ikke udøver vold, og omvendt vil mere vold skabe tryghed?

@Jan Henrik Wegener
Den tror jeg lige du læse engang til.
Det handler jo om at den voldelige tankegang blot kommer langsomt og godt gødet at de såkaldt "identitære."

Jeppe Bundgaard, Olaf Tehrani, Steffen Gliese, Alvin Jensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

De er altså ikke lige forsigtige og lige diskrete alle disse højreekstreme grupper.

- I Østrig er det højreekstremistisk Frihedsparti og dets tusinder af ekstreme tilhængere, der demnstrerer og protesterer mod COVID-foranstaltningerne i Wien.

- I Holland styres protesterne via sociale medier ganske håndfast af flere ekstreme grupper, der egentlig er imod politik i det hele taget.

- I Frankrig er protesterne indkaldt af højrefløjspolitikere i det vestlige Paris. Her demonstranterne, der også er modstandere af anti- coronavirus- foranstaltninger, bannere med teksten: "Stop diktaturet".

- I Italien deltog mange tusinde demonstranter i Milano, organiseret af politiske grupperinger mod folkestyret, mod den italienske regerings coronatiltag. Demonstrantene krævede at covis-passet skal afskaffes.

- Kroatien angreb demonstranter, ledet af personer, der tidligere har været fængsler for politisk ekstremisme, direkte journalister, - både med vold og verbalt. Her mener man, at corona er rent bluf, der er opfundet af Bill Gates og George Soros.

Og der kan nævnes mange flere eksempler. Man fakta viser, at højreradikale helt åbent udvikler anti-corona-strategier, som de bruger for at få langt flere personer i tale.

Kenneth Krabat, Per Klüver, Jeppe Bundgaard, Steffen Gliese, Alvin Jensen, Torben Skov, Finn Jakobsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Jan Henrik Wegener

Genlæste den nogle gange. Finder det fortsat bagvendt at mene at forsigtighed i denne sammenhæng er værre end åbenlys bekendelse til vold.

Eva Schwanenflügel

Det paradoksale er, at de der nu demonstrerer for frihed imod "diktaturet", uden at blinke selv ville indføre det.
Med vold.

Kenneth Krabat, Per Klüver, Olaf Tehrani, Steffen Gliese, Alvin Jensen og Torben Skov anbefalede denne kommentar

Mon ikke det hører undcr, hvad Mark Blyth kalder "global trumpism". Steve Bannon rejste rundt i Europa, og underviste i, hvordan det skal organiseres.

Eva Schwanenflügel, Steffen Gliese og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar

Det er og bliver bizart, at der findes disse bevægelser, som ønsker at fastholde, ja ligefrem tilbagerulle menneskeheden civilisatoriske udvikling. De må være bimse i bøtten.

Eva Schwanenflügel

Steffen, jeg tror bestemt de er 'bimse i bøtten', men mon ikke også de er magtliderlige psykopater?

@Steffen Gliese, @Eva Schwanenflügel: Hvis man betragter dem som mentalt syge og/eller magtliderlige, tror jeg man overvurderer sin egen "sundhed" og ret til at definere civilisering af kaos.

Ikke alle mennesker her FRED som ideal. Civilisering kan også defineres som RO på samme måde som børn, der ikke vil sove, før i tiden blev skræmt til at holde mund og blive liggende i sengen. For nogle mennesker helliger målet midlet. For nogle mennesker er visse andre ikke værdige til at indgå i processen, der bestemmer målet. Har de fejl, hvis de har magten til at gennemføre dén holdning.

Hvad vil I to gøre for at bevare magten til at bestemme (jeres udgave af) civilisationsprojektet?

Man kan kun eje dét, man kan forsvare.

Opgøret med fascisme fordrer enten den enkeltes opgør med både individuelt og kollektivt ejerskab - hengivelse til pacifisme og omgivelsernes forgodtbefindende - eller det modsatte - påtagelse af nødvendig individuel (evt. blot STØTTE af) aggression for at bevare definitionsmagten.

Den Rette Måde at være og opføre sig på tilhører den eller dét, som resten lytter til.

Heller ikke humanisme er gratis.