Anmeldelse
Læsetid: 6 min.

Ny vild, uregerlig bog undersøger sammenhængen mellem højreekstremisme og klimabenægtelse

Hvad er det med højreekstremisme og klimabenægtelse? Hvorfor tror Trump og AfD i Tyskland, at vindmøller er onde, og at klimaforandringer er løgn? Ny bog går dybt ind i forholdet mellem højreekstrem politik og fossil økonomi
Den fossile fascismes historiske rødder og aktuelle former er temaet for en vild, uregerlig og omfattende bog.

Den fossile fascismes historiske rødder og aktuelle former er temaet for en vild, uregerlig og omfattende bog.

Sarah Hartvigsen Juncker

Kultur
5. november 2021

»Vi vil ikke acceptere, at danske familier, danske virksomheder og dansk landbrug skal betale prisen for politikernes klimapopulisme,« sagde Nye Borgerliges partileder, Pernille Vermund, til partiets årsmøde i oktober 2019 i Vejle. »Og ja, jeg nævnte specifikt dansk landbrug. For det er ganske tydeligt, at politikerne har udset sig én gruppe i samfundet, der særligt skal holde for, når de går i gang med deres vilde klimaridt frem mod 2030. Det er landbruget. Politikernes klimaridt bliver landmændenes mareridt. Det er ikke rimeligt. Og det er heller ikke fornuftigt.«

Lad ligge at hun tog eklatant fejl med hensyn til landbrugets bidrag til klimaindsatsen som tydeligt demonstreret ved den nylige aftale mellem Folketingets partier. Vigtigere er det symptomatiske ved den højreekstreme reaktion på klimaforandringerne og den grønne omstilling, der ikke længere går på ren benægtelse, men nu tager form af besindig manen til ro, beskrivelser af klimapopulisme, klimatosser som Pia Kjærsgaard kaldte det, eller klimavrøvl, som Vermund også kaldte det i sin tale.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Tak for anmeldelsen.

Kurt Nielsen, Gert Romme, Olaf Tehrani, Steffen Gliese, Pietro Cini, Inger Pedersen, Christian Mondrup og Per Selmer anbefalede denne kommentar
Rosa Maluna Dahl

Nu ved jeg ikke hvor avisen Berlingske tidende, dens læsere, journalister, redaktører, direktører, ejere, etc, befinder sig på højre/venstreskalaen, men det helhedsindtryk jeg får ved at skimme den på daglig basis, er netop den manen til ro beskrevet her i artiklen.
Man benægter ikke der er et problem, men der er tale om et mindre bump, en partikulær vanskelighed, i et ellers velfungerende system.

Kurt Nielsen, Inger Pedersen og John Liebach anbefalede denne kommentar

Rosa Maluna Dahl "Nu ved jeg ikke hvor avisen Berlingske tidende, dens læsere, journalister, redaktører, direktører, ejere, etc, befinder sig på højre/venstreskalaen"

If it walk like a duck. And it quacks like a duck. Then it probably is a duck.

Brian Nocis Jensen, Kurt Nielsen, Per Larsen Andersen, Paul Brøndal, Carsten Wienholtz, Rosa Maluna Dahl, Ruth Sørensen og Margit Lund Christensen anbefalede denne kommentar

Når den fremtidige havstigning ikke lægger langt ud i fremtiden, må det være mangel på forestillings-evne og elendig dømmekraft som kan få politikere til at foreslå endnu en bro over Limfjorden og en bro over Storebælt - ifølge de seriøse klima-forskere er en havstigning uundgåelig, og vil især ramme lavt land, som Danmark.
Hvorfor skal en bro forbinde 2 lavt liggende steder som er oversvømmet i snarlig fremtid ?

Det gamle mundheld "man ligger som man har redt" er nu en virkelighed som burde få alle til at tænke over følgerne af IKKE GENNEM-TÆNKTE vedtagelser / handlinger og deres konsekvenser.

Min tidligere kommentar om politikernes forslag om bro over Storebælt skal selvfølgelig rettes til Kattegat.
Danske virksomheder har det ekstreme højre, bl.a. Ny Borgerlige til at benægte klimaforandringerne og være fortaler for en Kattegat bro, som med det kæmpe byggeri og enorme forbrug af råstoffer, beton, maskiner vil være med ansvarlige til endnu større skade på klimaet.
Om det er elendig dømmekraft eller spekulation eller LIGE-GLAD-HED går ud på det samme - det er lige usmageligt.

Torben Skov, Kurt Nielsen og Per Larsen Andersen anbefalede denne kommentar
Rosa Maluna Dahl

Her en leder, godt nok i Weekendavisen, der på eksemplarisk vis fremstiller, hvad jeg jeg i min tidligere kommentar, mente: https://www.weekendavisen.dk/2021-44/samfund/rekviem-paa-repeat