Anmeldelse
Læsetid: 8 min.

Den nye ’Ghostbusters’ er en rørende hyldest til os nørder, der aldrig helt kommer til at passe ind

Jason Reitmans ’Ghostbusters: Afterlife’ er skræddersyet til midaldrende fans som Informations filmredaktør. Men den fornyer også spøgelsesjægernes univers med kærlighed, humor, visuelt overskud og respekt for figurerne og tonen i originalen
Trevor (Finn Wolfhard), Phoebe (Mckenna Grace) og Podcast (Logan Kim) kommer på spøgelsesjagt i Jason Reitmans ’Ghostbusters: Afterlife’.

Trevor (Finn Wolfhard), Phoebe (Mckenna Grace) og Podcast (Logan Kim) kommer på spøgelsesjagt i Jason Reitmans ’Ghostbusters: Afterlife’.

SF Studios 

Kultur
19. november 2021

Der er en scene i slutningen af Ghostbusters: Afterlife, hvor fortid møder nutid, og hvor jeg simpelthen ikke kan holde tårerne tilbage. Det er tænkt som et følelsesladet øjeblik fra filmskabernes side, men der er meget mere på spil for mit vedkommende. Lige præcis da mødes 12-årige Christian med sit næsten 50-årige jeg, og alle de følelser, jeg lagrede dengang i midten af 1980’erne, hvor jeg så Ghostbusters (1984) første gang, vælter frem sammen med minderne om min barndom og de vidunderlige film, jeg er opflasket med.

E.T., Star Wars, Indiana Jones, Tilbage til fremtiden, Hvem snørede Roger Rabbit, Gremlins, Goonierne, Ghostbusters ... det var – og er – alle sammen værker, som fejrede eventyret og fantasien med fortælleglæde, action, spænding, charme og ikke mindst humor, og som i dén grad grundlagde min kærlighed til filmkunsten.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Fed anmeldelse ;)
Tak for den .

Mvh Hanne Pedersen