Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

Podcasten ’Mohammed og Julie’ er en uafrystelig beretning om ung kærlighed, der måtte gå galt

Kærlighedsfortællingen om en muslimsk dreng, der radikaliseres, og en pige fra Nordsjælland er både rørende og uafrystelig
Kærlighedsfortællingen om en muslimsk dreng, der radikaliseres, og en pige fra Nordsjælland er både rørende og uafrystelig

DR Presse

Kultur
23. november 2021

Selv om titlen Mohammed og Julie leder tankerne hen mod Shakespeares drama om to star-crossed lovers, og Mohammed måske var en Romeo, da han var helt ung, så er denne podcastserie fra DR ikke Shakespeare. Kun den ene af de to hovedpersoner dør til sidst, og det er ikke for egen hånd.

Mohammed og Julie er heller ikke fiktion. Den nye serie i fem afsnit på P1 er den sande historie, som DR selv formulerer det, bag DR3-dramaserien Fredløs, der handler om en ung, københavnsk muslim, der efter en varetægtsfængsling søger mod islam.

Podcasten lægger sig ind i traditionen af historien bag-genren, men den fungerer suverænt i sig selv. Det er først og fremmest en kærlighedshistorie, der bliver fortalt af den kvindelige hovedperson Julie og gennem de mange gribende breve fra den mandlige hovedperson, Mohammed.

Hvad skete der mellem det unge par – pigen fra Nordsjælland og drengen fra Nørrebro, oprindeligt Sierra Leone – fra det første møde i 00’erne og femten år frem? For den 7. december 2015 sad Mohammed, som ikke er hans rigtige navn, sammen med en anden mand i en BMW på en parkeringsplads i Raqqa i Syrien.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her