Anmeldelse
Læsetid: 3 min.

Sayaka Muratas ’Jordboerne’ er en grotesk satire over det konforme samfund

Sayaka Murata skriver underholdende og gruopvækkende om normalitet og fremmedhed
’Jordboerne’ er en dystopisk roman, som udspiller sig i et – til dels – genkendeligt samfund.

’Jordboerne’ er en dystopisk roman, som udspiller sig i et – til dels – genkendeligt samfund.

Miriam Dalsgaard

Kultur
5. november 2021

Japanske Sayaka Murata fik sit internationale gennembrud med bestselleren Døgnkioskmennesket fra 2016, en fin og lidt sær roman om at føle sig udenfor i det moderne samfund. I romanen har kvinden Keiko fundet sig til rette med den ordnede og systematiske hverdag i en døgnkiosk, hvor hun har arbejdet i 18 år, men støder konsekvent mod familiens og samfundets forventninger til, hvordan hun bør leve sit liv. Jordboerne handler også om en kvinde, som ikke føler sig hjemme i verden, men i sin nye roman tager Murata den kritiske udforskning af normalitet og fremmedhed ganske mange skridt længere: Incest, mord og kannibalisme er bare nogle af komponenterne i denne bizarre og tempofyldte roman.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her