Anmeldelse
Læsetid: 7 min.

I den tankevækkende podcast ’Mord i kultureliten’ støder sorg sammen med kulturradikalismens fordring om munterhed

Den rørende DR-podcast ’Mord i kultureliten’ viser gennem historien om drabet på to små drenge og den danske kulturelites mangelfulde håndtering af sorgen, at det altid er nemmere at prædike forandringer end at leve i dem

»Det er min mormor, der synger« er en utroligt sigende indgang på podcasten om en kvinde og en kreds, der helst forholdt sig til verden gennem revymelodier.

Jesse Jacob

Kultur
12. november 2021

I 1953 oplevede journalist Sofie Tholls mormor, Tove Kemp, en tragedie, der er svær at forestille sig. Hendes to sønner, Simon på tre år og Mikkel på fem måneder, blev dræbt af hendes ekskæreste, der efterfølgende tog sit eget liv. Selv om en sådan handling er svær at forestille sig, så er den desværre ikke usædvanlig, og det er heller ikke primært det, den usædvanlige DR-podcast Mord i kultureliten handler om.

Den handler om det kulturradikale miljø, som Sofie Tholls mor og mormor voksede op i, om hvordan aftabuiseringens, rationalismens og frisindets begrænsninger viste sig i mødet med brutal og meningsløs vold. Og ikke mindst hvad det betød for Sofie Tholls familie.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her