Anmeldelse
Læsetid: 5 min.

’The Danish Girl’: Eksplosiv dans om det første menneske, der fik en kønsskifteoperation

Tim Rushtons koreografi i ’The Danish Girl’ er blevet en symbolsk og subtil fortolkning af historien om verdens første transkønnede, der gennemgik en kønsoperation. Danset med hæsblæsende styrke af den transkønnede danser Bjørk-Mynte Paulse
Den transkønnede danser Bjørk-Mynte Paulse kaster sig ud i dødsspiralen i Tim Rushtons intense koreografi til ’The Danish Girl’ for Holstebro Dansekompagni.

Den transkønnede danser Bjørk-Mynte Paulse kaster sig ud i dødsspiralen i Tim Rushtons intense koreografi til ’The Danish Girl’ for Holstebro Dansekompagni.

Jonas Søgaard

Kultur
2. november 2021

Hvad gør man som danser, når man er født i en mandekrop, men føler sig som en kvinde? Det er udgangspunktet for den skabende nysgerrighed hos koreografen Tim Rushton i den intense danseforestilling The Danish Girl for Holstebro Dansekompagni.

Ligesom Tom Hoopers film fra 2015 er denne danseforestilling baseret på amerikanske David Ebershofs roman fra 2000, Den danske pige, der fortæller historien om den transseksuelle danske maler Einar Wegener, der levede som kvinde under navnet Lili Elbe (1882-1931). Hun var antagelig den første i verden, der gennemgik en kønsskifteoperation, da hun i 1930 fik fjernet sine mandlige kønsorganer. Ved flere efterfølgende operationer fik hun angiveligt også indopereret en livmoder og to æggestokke, som hendes krop dog afstødte. Hun døde allerede året efter, blot 48 år gammel.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her