Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

Vor tid er stadig forvredet efter endt læsning af ’Samtaler om Shakespeare’, men vi forstår den bedre

Ti stærke interview om teater og magt og et fremragende efterskrift gør ’Samtaler om Shakespeare’ til en tankevækkende nydelse at læse

Alle de ti af Rune Lykkebergs samtalepartnere siger rammende ting om Shakespeares tid, hans magtforståelse og det tragiske som fortolkningsramme for nutidens udfordringer. Her skuespiller Birgitte Hjort.

Anders Rye Skjoldjensen

Kultur
19. november 2021

Nogle bøger er bygget på en grundlæggende god idé. Et problem formuleres, eller en undren lægges frem, og nu, kære læser, begynder en tekstlig rejse med dig som passager frem mod et svar på det påtrængende spørgsmål. Sådan en bog er chefredaktør Rune Lykkebergs nye og fortræffelige Samtaler om Shakespeare.

Forfatteren indleder med at konstatere, at de begreber, hvormed han normalt forstår den politiske udvikling og menneskets plads i den, ikke er fyldestgørende længere. Hverken klimakrise, finanskrise eller de stærke mænds genkomst på den politiske scene kan forklares i en klassisk progressiv optik, som vi kender den fra 1700-tallet og frem. »Vores civilisation, som for mig har været kendetegnet ved fremskridt, fremstår nu som tragisk,« skriver Lykkeberg i forordet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her