Anmeldelse
Læsetid: 9 min.

’Titane’ er et monster, der tilbyder en ny slags foruroligende filmoplevelse

Årets guldpalmevinder i Cannes, den franske film ’Titane’ om en kvindelig, bil(!)seksuel seriemorder, er en radikal omkalfatring af alt, vi forventer af mennesker, krop og plot på film. Et monster, der finder ømhed på den anden side af normaliteten
I ’Titane’ er hovedpersonen Adrien en ombejlet stripper, som arbejder på en drengerøvsdrøm af en udstillingshal for glinsende biler.

I ’Titane’ er hovedpersonen Adrien en ombejlet stripper, som arbejder på en drengerøvsdrøm af en udstillingshal for glinsende biler.

Another World Entertainment

Kultur
12. november 2021

Titane har du ikke oplevet før. Uanset, hvad du så har set før: splattede B-film, kropsdeformerende bodyhorror, gyserfilm, porno, Hitchcock, David Cronenberg.

Den franske sensation fra årets filmfestival i Cannes, som juryens formand Spike Lee præmaturt kom til at afsløre som guldpalmevinder ­­– en forvirring, der føltes meget passende for filmens eget anarki – er den mest specielle, groteske, grænseoverskridende vinder af kunstfilmens fineste udmærkelse i rigtigt mange år.

Den 37-årige franske instruktør bag, Julia Decournau, har skabt et monster, der rager al tænkelig inspiration ned fra hylderne for at tilbyde en ny slags foruroligende filmoplevelse: et langt, frit associerende og gribende mareridt om, hvordan ømhed mellem to mennesker også kan se ud.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Martin Birkmand

Lyder lidt som The House that Jack Build på speed og motorolie. Den skal helt klart ses!

jens christian jacobsen

'..et komplet uforstående blik på et menneske, han ikke kan rumme eller ved, hvad han skal gøre af..'
Det kan jeg levende forestille mig: Ens datter har sex med en bil.
Endndu mere foruroligende er det at nogen kan synes det er fedt at se på film. Jeg mindes Dan Turell og hans billede med at have sex med sin døde søn på et dannebrogsflag.
Perverterede tider....