Anmeldelse
Læsetid: 5 min.

Underholdningsorkesterets fejring af Astor Piazzolla var solskin på regnfuld novemberaften

Tangoens fornyer Astor Piazzolla var både et rytmisk monster og en melodisk forfører. I år ville han være fyldt 100 år. Det er der ikke gjort meget ud af herhjemme, men Danmarks Underholdningsorkester har grebet opgaven og løst den flot
I år ville den argentinske komponisk Astor Piazzolla være fyldt 100 år. Det har Danmarks Underholdningsorkester markeret med en række koncerter.

I år ville den argentinske komponisk Astor Piazzolla være fyldt 100 år. Det har Danmarks Underholdningsorkester markeret med en række koncerter.

Patrick Ullmann/Ritzau Scanpix

Kultur
10. november 2021

Det berømte Leonard Cohen-citat: »there is a crack in everything, that’s where the light gets in,« kunne godt passe på den argentinske komponist Astor Piazzolla, der revolutionerede tangomusikken og placerede den lige præcis i revnen mellem alting. I år kan man fejre hans 100-årsfødselsdag – men hvem er det, der skal bage boller? Er det jazzmiljøet, det klassiske miljø, tangomiljøet? Piazzolla falder lige ned i revnen, som i et eksistentielt mørke, der samtidig er en befriende afgrund med chance for solskin.

Herhjemme er det Danmarks Underholdningsorkester, der har taget det på sig at fejre den argentinske paria-komponist. I hvert fald i det større format med en rigtig symfoniorkesterkoncert dedikeret udelukkende til mesteren. Selv et pariaorkester uden et rigtigt hjemsted, selvkørende og professionelt omstillingsparate til meget forskellige opgaver. Et meget smukt par faktisk.

Med en flot koncert, der i sidste uge turnerede fra Aarhus til København til Aalborg, fik underholdningsorkesteret i et rent Piazzollaprogram demonstreret meget af, hvad Piazzolla stod for og skabte.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her