Anmeldelse
Læsetid: 5 min.

’Venuseffekten’ er af og til hvinende sød, men tilfører den romantiske komedie noget nyt

Anna Emma Haugdal fortsætter i sin debutfilm, ’Venuseffekten’, den fortryllelse af den danske provins, man kender fra hendes DR3-serie, ’Doggystyle’. Det passer godt til filmen, der er en romantisk komedie
Liv (Johanne Milland, til højre) er en stille ulmende én af slagsen, mens Andrea (Josephine Park, til venstre) er en buldrende og bragende én, og begge skuespillere spiller deres roller på en naturlig og uforceret måde. I Andreas tilfælde modarbejdes den dog lidt af manuskriptet, der overivrigt viser, hvilken type hun går og er.

Liv (Johanne Milland, til højre) er en stille ulmende én af slagsen, mens Andrea (Josephine Park, til venstre) er en buldrende og bragende én, og begge skuespillere spiller deres roller på en naturlig og uforceret måde. I Andreas tilfælde modarbejdes den dog lidt af manuskriptet, der overivrigt viser, hvilken type hun går og er.

Valdemar Cold Winge Leisner

Kultur
18. november 2021

En skønne dag står en bly, nogle-og-tyveårig viol ved navn Liv (Johanne Milland) i sin families planteskole og lærer små børn, hvordan man får planter til at spire og gro. Sommersolen skinner, og alt strutter frodigt i drivhuset og på markerne udenfor. Ind braser en hektisk personage iført hjemmesyet fissedragt og beder om hjælp. Andrea (Josephine Park) er løbet tør for benzin på vej til sine bedste veninders polterabend i København. Mild forfjamskelse opstår.

Anna Emma Haugdal rammer den romantiske komediegenre rent med sin debutfilm, Venuseffekten, og det første tilfældige, men skelsættende møde mellem den jordbundne hovedperson fra provinsen og hendes flyvske, københavnsorientede bejler er også helt efter bogen. Liv var faktisk lige i gang med noget, ovenikøbet noget meget naturligt og livsbekræftende, da hun bliver forstyrret.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Øv, hvor er "provinsen" bare et forlorent begreb, uadskilleligt som det er fra selvfedt københavneri. Men interessant er det at begrebet overlever, i en tid hvor alting ellers dekonstrueres.

Lone Nikolajsen

Hej Kristian, hvorfor er det forlorent? Jeg opfatter det som et helt neutralt begreb, jvf. ordbogsdefinitionen "den del af et land, der ligger uden for hovedstadsområdet" https://ordnet.dk/ddo/ordbog?query=provins