Anmeldelse
Læsetid: 7 min.

For 20 år siden udgav Radiohead den plade, som for mange fans blev bandets Judas-øjeblik: ’Kid A’ har jubilæum

Det tog Radiohead 16 måneder – herunder i København – at indspille deres flugt fra rocken og konfrontere deres dybe tvivl på sig selv. De to resulterende mesterværker ’Kid A’ og ’Amnesiac’ fejres med en triplealbumudgivelse med ekstramateriale, der viser hvor frugtbare kriser kan være. Og hvor relevante bandets lydbilleder af vestlig selvdestruktion stadig er
Radiohead hyldes nu på det tredobbelte album ’Kid A Mnesia’, der – udover mesterværkerne – også byder på et tredje album med uhørte outtakes, B-sider i andre udgaver og kendte sange i alternative versioner.

Radiohead hyldes nu på det tredobbelte album ’Kid A Mnesia’, der – udover mesterværkerne – også byder på et tredje album med uhørte outtakes, B-sider i andre udgaver og kendte sange i alternative versioner.

Danny Clinch

Kultur
14. december 2021

»Jeg har svært ved at se den vej, vi har valgt, som rockmusik. Kid A er som at tage et kæmpestort viskelæder og starte forfra,« sagde forsanger Thom Yorke i december år 2000 til musikmagasinet Rolling Stone – kort efter at hans band Radiohead havde udgivet deres fjerde album Kid A.

Vi skal være taknemmelige for det viskelæder. Og vi skal være taknemmelige for, at Radiohead i årene op til Kid A viste sig at være fem følsomme fyre, som ikke kunne udholde hysteriet omkring deres album OK Computer fra 1997. Et album, der fik voksne mennesker til at græde i fuld offentlighed og katapulterede Oxfordshire-kvintetten ind i den for dem så ukomfortable position som rockens frelsere. Bare se dokumentaren Meeting People Is Easy fra 1998 og alle de trætte, vrangvillige, overvældede og defensive miner, de præsterede undervejs på deres turné gennem verden og alskens ligegyldige interviews.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

The Bends overgår efter min opfattelse klart Kid A og Amnesiac; her et lille og (i stigende grad relevant) genhør fra førstnævnte album: https://www.youtube.com/watch?v=n5h0qHwNrHk

Bjarne Jørgensen

Jeg vil aldrig på nogen måde forklejne nogen af Radioheads albums, men når vi nu er vej jubilæer, burde de 30 for Loveless nok nævnes før noget andet...

Tak, Ralf.