Anmeldelse
Læsetid: 3 min.

Adam McKays ’Don’t Look Up’ er en komisk katastrofefilm med klar hilsen til klimakrisen

Adam McKays dommedagskomedie ’Don’t Look Up’ om to videnskabsfolk, der prøver at få folk til at forstå, at noget må gøres for at forhindre Jordens undergang, forsøger at lave fis med dårlig klimakrisehåndtering, men ender som banal samtidssatire
Hvis bare verden ville lytte til videnskaben, ville Jordens undergang ikke være så nær, som den viser sig at være, da astronomiprofessoren dr. Mindy (Leonardo DiCaprio) og ph.d.-studerende Kate Dibiasky (Jennifer Lawrence) opdager en kilometerbred komet med kurs mod vores alle sammens planet.

Hvis bare verden ville lytte til videnskaben, ville Jordens undergang ikke være så nær, som den viser sig at være, da astronomiprofessoren dr. Mindy (Leonardo DiCaprio) og ph.d.-studerende Kate Dibiasky (Jennifer Lawrence) opdager en kilometerbred komet med kurs mod vores alle sammens planet.

Niko Tavernise

Kultur
14. december 2021

En ellers stille og rolig dag på jobbet får den ph.d.-studerende astronom Kate Dibiasky (Jennifer Lawrence) øje på en ny komet, og siden da er intet det samme. I første omgang er det optur, fordi den slags jo er fagligt spændende.

Men opturen vendes til nedtur, da hendes vejleder, den grundige, men ikke specielt succesfulde astronomiprofessor dr. Randall Mindy (Leonardo DiCaprio), regner kometens bane ud. Den har kurs direkte mod Jorden, er fem til ni km bred og vil, hvis ikke den bliver stoppet, skabe kilometerhøje tsunamier på hele Jordens overflade og udrydde alt menneskeligt liv om præcis fem måneder og 14 dage.

Så er amerikanske Adam McKays dommedagskomedie Don’t Look Up i gang.

Jorden har før i filmhistorien været truet af enorme himmellegemer på kollisionskurs. Både i vidunderligt svulstige 90’erkatastrofefilm som Deep Impact (1998) og Armageddon (1998), hvor truslen om verdens undergang giver filmens helte en unik mulighed for at ofre sig for fællesskabet, og i Lars von Triers mesterværk Melancholia (2011), hvor to søstre møder dommedag på meget forskellig vis.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her