Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

Den danske dub-jazzduo Bremer/McCoy danner bro mellem det hverdagslige og det magiske

Det nye album fra Bremer/McCoy er tematisk stærk nutidsjazz med elektroniske overtoner. Men ’Natten’ er især også dragende, fordi det hele tiden bevæger sig ind og ud mellem virkelighed og fantasi
Den danske dub-jazzduo Bremer/McCoys nye album kan bruges til at stå imod med, når julespektaklet bryder løs omkring os. For det skaber en følelse af, at vi roligt kan læne os tilbage og bare lade tankerne flyde frit mellem fantasi og virkelighed.

Den danske dub-jazzduo Bremer/McCoys nye album kan bruges til at stå imod med, når julespektaklet bryder løs omkring os. For det skaber en følelse af, at vi roligt kan læne os tilbage og bare lade tankerne flyde frit mellem fantasi og virkelighed.

Søren Lyngaard

Kultur
20. december 2021

Jeg er en af dem, der hader julemusik. I hvert fald de poppede klassikere, der bliver spillet på repeat i butikkerne. Jeg føler mig som en foie gras-gås, der får alt for tyk julestemning tvunget direkte ned i halsen, så snart jeg hører tonerne af »Last Christmas« med Wham! eller »My Only Wish (This Year)« med Britney Spears. Men vi kan ikke komme udenom, at julen er en musikfest.

For hvad ville brunkagebagning, gaveindpakning, dans om juletræet, eller juleshopping være uden et passende soundtrack? Derfor priser jeg mig lykkelig for, at der findes så mange jazzede, neoklassiske og indierockede alternativer. Mange af dem er ikke engang julede. De er bare stemningsfulde – og når man hører dem ved juletid, skaber de lige præcis den følelse af hygge, man hvert år så gerne vil gribes af, men som kan virke umulig at finde midt i al stressen og jaget.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Forskellen på dig og en foie gras gås er at du kan forlade butikken - det kan den ikke
God jul, mvh Hanne Pedersen