Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

Messerschmidts operapodcast er et fint frikvarter med plads til store drømme

I sin nye podcast gør Morten Messerschmidt et helhjertet forsøg på at få unge lyttere til at interessere sig for opera
Morten Messerschmidts nye radioprogram om opera rummer fine samtaler og et hæderligt og begejstret forsøg på at hverve nye operalyttere

Morten Messerschmidts nye radioprogram om opera rummer fine samtaler og et hæderligt og begejstret forsøg på at hverve nye operalyttere

Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Kultur
2. januar 2022

Efter at have ført sig frem som en af den omstridte radiokanal Radio Louds stærkeste kritikere med vendinger som »Luk skidtet« er den omstridte – og nu alligevel ikke byretsdømte – folketingspolitiker Morten Messerschmidt havnet i stolen som vært på samme radiostation med en udsendelsesrække og podcastserie om opera.

Det er selvfølgelig sjovt, men Messerschmidt er jo en mand, hvis spidskompetence er at overraske. Hans interesse for klassisk musik er ret enestående i dansk politik, og man må gå ud fra, at en stor del af hans politiske bagland betragter opera som noget finkulturelt pis, der koster statskassen millioner hvert år. Ikke desto mindre bærer han både sin interesse som et emblem og som en hjertesag. Han er student fra Københavns musikgymnasium Sankt Annæ og har selv forsøgt sig med at lære at spille klaver og synge, og nu kaster han sig ud i det ret så ambitiøse projekt at prøve at få folk – eller mere specifikt og med radiostationens målgruppe for øje: unge – til at lade sig inspirere til at høre opera.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

erik pedersen

Ja han er til store drømme. Kunne aldrig finde på at lytte til mm’s udgydelser; hverken på loud eller andre steder

Mvh Hanne Pedersen

Franz Nitschke, Hans Larsen, Torben Skov og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Det er da lidt "sjovt", at MM nu er på Radio Loud .
Er det fordi Det Berlingske Hus igen har overtaget den fratagne DR radiokanal eller er det en afledningsmanøvre fra den verserende retssag mod ham - for hans fifleri med EU-midler ,som han ellers påstod at ville forhindre andres snyd med EU-midler, da han opstillede til EU-parlamentet.

erik pedersen, Peter Beck-Lauritzen og Torben Skov anbefalede denne kommentar

Det skulle vel aldrig være Wagner, der er fyrens helt store stjerne?

Franz Nitschke, erik pedersen og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne kommentar
Svend-Erik Runberg

Meningen med kommentarsporet er vel, at man kommenterer artiklen.
Jeg finder ovenstående kommentarer så pinlige og så langt fra udsagnet i min første sætning, at jeg selv vil forsynde mig:
Erik / Hanne Pedersen er tydeligvis imod MM's og DF's politik. Så langt er jeg enig, men at hun ikke, uanset hvad, vil lytte, høre eller se noget fra MM er direkte dumt. Netop modstandere skal man lytte til. Rygklappere får man kun ondt i ryggen af.
Dorthe Sørensen: Ingen kommentar til artiklens konkrete indhold, men gentagelse af MM's kendte unoder. - Artiklen handler om noder!
Torben Skov er direkte perfid! Han mener at glæde ved Wagners musik er udtryk for nationalkonservatisme. - Så kan det ikke blive mere ubegavet!
Rigtigt godt nytår til jer alle!

Søren Nielsen, Anne Nielsen, Peter Knap, Helene Færgemann, Per Torbensen, Dan Jensen, Erik Fuglsang og Karen Marie Rasmussen anbefalede denne kommentar

Du kan selv være perfid, Svend-Erik Runberg! Jeg har ingen steder skrevet, "at glæde ved Wagners musik er udtryk for nationalkonservatisme." Den kæmpestråmand må du selv tage ansvar for.

Personligt kan jeg ikke fordrage hverken Messerschmidt eller Wagners ulidelige operaer. Som Nietzsche sagde, "Wagners operaer får skelettet til at klapre!" Men bevares, smag og behag er heldigvis forskellig. Så god fornøjelse sammen med Wagner. I to passer sikkert fint sammen!
Og godt nytår!

Svend-Erik Runberg

@Torben Skov
Æv - Bæv
Og ja! - Jeg holder meget af Wagners MUSIK !
Og for mig OK, at du sikkert er mere til Jodle Birger.

Svend-Erik Runberg

@Torben Skov
Dit Nietzsche citat er som andet du gør, - fejlagtigt tolket.
Faktisk var Nietzsche en stor beundre af Wagner:
"Af alle de mennesker, som Friedrich Nietzsche mødte, var komponisten Richard Wagner (1813-1883) uden tvivl den, der gjorde det dybeste indtryk på ham. Som mange har påpeget, var Wagner i samme alder som Nietzsche's far og kunne således have tilbudt den unge lærde, som var 23 år, da de første gang mødtes i 1868, en slags farerstatning. Men hvad der virkelig betyder noget for Nietzsche var, at Wagner var et kreativt geni af første rang, den slags individ, der efter Nietzsches opfattelse retfærdiggjorde verden og alle dens lidelser."
Lad dette blive min nytårsgave til dig:
Lyt til forspillet til Tristan og Isolde!

erik pedersen

Svend - Erik Runberg jeg finder mm ubehagelig . Bryder mig ganske enkelt ikke om at lytte til hans stemme., han giver mig myrekryb. Jeg interesserer mig ikke for hans personlige interesser, men politisk læser jeg hvad han siger. Du må gerne kalde mig dum, det siger mere om dig end om ut

Mvh Hanne Pedersen

Svend-Erik Runberg

@Hanne Pedersen.
Jeg har ikke kaldt dig dum. Jeg har kaldt din adfærd dum. Der er en forskel.
- Husk at smile før du sover, så går dagens surhed over.
God nat.