Anmeldelse
Læsetid: 5 min.

Religiøs fanatisme overtager Sydkorea i den medrivende action-tv-serie 'Hellbound' med bibelske temaer

Det kan godt være, at den sydkoreanske tv-serie ’Hellbound’ er langt mindre memeværdig end megahittet ’Squid Game’, men den er til gengæld langt bedre med sine dybere moralske overvejelser, stærke personportrætter og bibelske dommedagsstemning
Den sydkoreanske tv-serie ’Hellbound’ følger menneskene hele vejen gennem kampen for, at det gode skal sejre over det hyklede gode.

Den sydkoreanske tv-serie ’Hellbound’ følger menneskene hele vejen gennem kampen for, at det gode skal sejre over det hyklede gode.

Jung Jaegu/Netflix

Kultur
3. januar 2022

Med store bibelske temaer som skyld og soning, Helvede og uskyld excellerer den sydkoreanske tv-serie Hellbound i en sydkoreansk tradition for at eksportere politisk kritik/satire og social indignation ind i voldelige og kulørte fortællinger.

Vi har set det i Bong Joon-hos The Host (2006), hvor medicinaffald dumpet fra en amerikansk militærbase i Seouls floder fostrer et kæmpemonster. Eller i Joon-hos Snowpiercer (2013) – der også er blevet til en tv-serie – om et skarpt klasseopdelt lyntog, der ikke må holde stille, for så fryser det fast til skinnerne på en jordklode i en ny istid. Samt ikke mindst i hans Oscar-vindende Parasite (2019) om en fattig familie, der infiltrerer en rig families husholdning og roder sig ud i alskens genvordigheder.

Og vi har set det sidste år i Netflix’ megahit, Dong-Hyuk Hwangs Squid Game, hvor 456 økonomisk/socialt desperate eller bare dybt deprimerede mennesker kæmper til døden om en multimilliongevinst i et perverst gamingunivers baseret på børnelege.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her