Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

Richard Dawson og Circle leverer plantebaseret powerfolk til krøllede hjerner

Årets skæveste supergruppe skaber symbioser mellem folkemusikkens fortællinger og progrockens kosmiske udskejelser på et album, der kredser om planternes symbioser med mennesket
Det nye album ’Henki’ slår fast, at Richard Dawson er en dybt original lyriker, der formår at forene det fabulerende og det jordnære.

Det nye album ’Henki’ slår fast, at Richard Dawson er en dybt original lyriker, der formår at forene det fabulerende og det jordnære.

Anders Rye Skjoldjensen

Kultur
2. december 2021

Da Informations forenede musikskribenter i foråret 2020 satte sig for at kåre den sang, der bedst passede til de skøre coronatider, vi levede i (lidet anende, at vi her i slutningen af ’21 atter ville kigge ind i en tid med nye nedlukninger i Europa), var det den skæve engelske troubadour Richard Dawson, der kunne indtage vinderpodiet med sin sørgelige, sjove og meget menneskelige komedie af en sang: »Jogging«.

Sangen stammede fra det ligeledes mesterlige album 2020, der trods sin titel udkom i 2019. Dawson kunne af gode grunde ikke vide, at 2020 ville blive coronaens år, da han valgte titlen, men på bemærkelsesværdig vis formåede pladen faktisk at ramme året på kornet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her