Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

Steven Spielbergs ’West Side Story’ er en vidunderlig film med egen puls og musikalitet

Steven Spielbergs genfilmatisering af musicalen ’West Side Story’ er intet mindre end blændende. Rig på billeder og scener fra den oprindelige film- og teaterudgave, men også med et udtryk, en puls og en musikalitet, der er helt sin egen
Ansel Elgort – han spillede titelrollen i Edgar Wrights velsmurte heistfilm, Baby Driver – har rollen som Tony, og han er aldeles fremragende, skriver Christian Monggard i begejstret anmeldelse.

Ansel Elgort – han spillede titelrollen i Edgar Wrights velsmurte heistfilm, Baby Driver – har rollen som Tony, og han er aldeles fremragende, skriver Christian Monggard i begejstret anmeldelse.

Niko Tavernise

Kultur
9. december 2021

»I like to live in America,« synger kvinderne glad i Steven Spielbergs nye film, West Side Story, der er baseret på Leonard Bernstein, Stephen Sondheim og Arthur Laurents’ berømte scenemusical fra 1957.

I Amerika er der frihed, flot tøj og møbler på afbetaling. Mændene er ikke lige så begejstrede. De synger om priserne, der bliver højere i butikkerne, fordi de kommer fra Puerto Rico, og om den racisme, de møder, og de døre, de får smækket i ansigtet.

Det er disse to sider af den amerikanske drøm – den lyse og den mørke – der støder sammen i West Side Story, som foregår i nedrivningstruet slum på New Yorks West Side. I dag et fint og fornemt og dyrt kvarter, i 1950’erne et kvarter, hvor fattige immigranter fra især Mellemamerika boede side om side med lige så fattige amerikanere af irsk, polsk og italiensk afstamning.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Synd, at Sondheim ikke klarede den frem til premieren, men han nåede dog at se den, har jeg hørt.
Soundtracket er også helt forrygende godt.

Steen K Petersen, Ejvind Larsen, erik pedersen, Per Klüver, Eva Schwanenflügel og jens christian jacobsen anbefalede denne kommentar