Anmeldelse
Læsetid: 5 min.

Svensk anmelder: Dokumentar om sexisme på TV 2 viser, at Danmark har langt igen

’MeToo: Sexisme bag skærmen’ er ambitiøs, men skæmmes af sin forhørsagtige tilgang til kilderne. Og at så få ansvarlige ledere medvirker, viser, at presset i Danmark stadig ikke er stærkt nok på de mænd, der muliggør sexistiske kulturer
Louise Degn, Therese Philipsen, Karen-Helene Hjorth og Janni Pedersen er blandt de kvinder, der stået frem og har fortalt om sexistisk kultur på TV 2 i dokumentarprogrammet ’MeToo: Sexisme bag skærmen’

Louise Degn, Therese Philipsen, Karen-Helene Hjorth og Janni Pedersen er blandt de kvinder, der stået frem og har fortalt om sexistisk kultur på TV 2 i dokumentarprogrammet ’MeToo: Sexisme bag skærmen’

Sigrid Nygaard og Eve Edelheit

Kultur
3. december 2021

Lad mig være ærlig: Mange af vi svenskere, ikke mindst i medie- og kulturverdenen, opfatter Danmark som familiens pinlige onkel – en Benny Hill-type, som ’hø-hø’-agtigt bryster sig af sine forældede forestillinger, som var de indbegrebet af kontinental frigjorthed. Det er kun svenskerne i deres smalle meningskorridor, som er så bornerte, at de ikke fatter, hvor forfriskende en god gammel vits om patter kan være.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Torben Lindegaard

@Lisa Bjurwald

Du har ret - den daværende ledelse på TV2 klarer frisag ved blot at klappe kaje.

Jacob Nybroe, p.t. ansvarshavende chefredaktør på JyllandsPosten, men indtil 2016 chef på TV2, har efterlyst, at de pågældende mediechefer stiller op til interview frem for blot at afvise pr. sms.

Michael Dyrby, p.t. ansvarshavende chefredaktør på BT, men indtil 2015 nyhedsdirektør på TV 2, er direkte gået i flyverskjul efter, at han blev hjemsendt fra avisen.

Margit Johansen

Stærk svensk analyse, tak for den. Tankevækkende at danske medier har så svært ved at håndtere overgrebssagerne og holde fokus på ofrene. Er det mon fordi der er så mange mænd ved medierorene derude? Det er en systemfejl, et mønster. På linje med uligeløn og de få kvinder i toppen af politik, erhverv m.v. i DK.

Trine Høgh, Eva Ethelberg, Annette Chronstedt, Lotte Tvede, Josephine Kaldan og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Så er vores germanske naboer igen, igen i spil. Vi kan starte med Det Svenske Akademi. Ingen seksuelle problemer der! Ingen. Så er der den humanistiske stormagt. Alle er glade og tilfredse med den store indvandring. Ingen problemer med det. Ingen. Styreformen? Sjælden at man vælger den samme statsminister flere gange. Og det i samme uge. Med et så godt som ikke eksisterende flertal bag - eller foran. Men ellers har den svenske struds det godt.

Danmark har langt igen. Ja gid vi snart kunne nå op på svenske tilstande, hvor den blotte anklage var nok. Så slap for al det besværlige dokumentation og bevisførelse.

Emil Davidsen, Klaus Lundahl Engelholt, Bent Nørgaard og Jens Christensen anbefalede denne kommentar

Dejligt Svensk indspark i debatten, det tror jeg vi skal tage til os.