Anmeldelse
Læsetid: 6 min.

Gillis nye album er perfekt designet til eskapisme. Og til din iPhones skodhøjtalere

Det er som at få besøg af sin heftigt solbrændte fætter, hjemme fra varme himmelstrøg, at lytte til Gillis andet, strålende soloalbum. Her er lyde og dufte fra Afrika, Caribien og Sydamerika. Musik der – trods visse socialrealistiske temaer – er perfekt designet til eskapisme. Og til din iPhones skodhøjtalere
Carnival udgøres af 11 mere eller mindre stærke numre affyret på lige under 29 minutter.

Carnival udgøres af 11 mere eller mindre stærke numre affyret på lige under 29 minutter.

Emerson Ferreira

Kultur
21. januar 2022

Den danske rapstjerne Gilli er 2020’ernes svar på 1980’ernes Spies-rejsekatalog. Det er med løfter om varme himmelstrøg, om eskapisme, at man lytter til hans musik, der er rig på inspirationer fra afrikansk, caribisk og sydamerikansk musik.

Men det er samtidig også med lyden af en komfortabel socialrealisme, når han formidler sin korte og efter eget udsagn ikke specielt vellykkede omvej i kriminalitet, at han giver nutidens ungdom en snert af gadens autenticitet. Noget, som kan få forældrene til at rynke bekymringsbrynene – hvilket jo bare gør Gilli endnu mere spændende.

Det er særdeles gangbar valuta, vi har med at gøre, også her på Gillis andet, aktuelle og medrivende soloalbum, Carnival.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her