Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

Laura Cannell & Kate Ellis tager lytteren med på en enestående folkemusikalsk rejse rundt om solen

Med hele 12 små udgivelser har den engelske violinist Laura Cannell og den irske cellist Kate Ellis ført en gribende og nænsom musikalsk journal fra et kriseår. Sammen former udgivelserne en frise, der ligner et moderne folkemusikalsk hovedværk

Laura Cannell og Kate Ellis’ projekt er en invitation til at lytte til naturen – og til at forstå, at der er noget uerstatteligt på spil.

Pressefoto

Kultur
26. januar 2022

Slår man op i den danske højskolesangbog, er en stor del af sangene dedikeret til årets gang, og denne cykliske vandring gennem måneder og årstider spiller en væsentlig rolle i folkemusikken mange steder i verden. Også den engelske folkemusik rummer rige sange med udspring i årets gang. Det mærkede man, da vokalgruppen The Watersons i 1965 udsendte deres debutalbum, der blev en hjørnesten i 60’ernes engelske folkrevival. Frost and Fire – A Calendar of Ceremonial Folk Songs hed den og var netop en kalender med 12 sange, der favnede året.

31. december 2021 blev der sat punktum for en endnu mere ambitiøs musikalsk kalender skabt af den engelske violinist Laura Cannell og den irske cellist Kate Ellis. Her udkom nemlig den sidste af 12 EP’er, som de to musikere under projektnavnet These Feral Lands løbende har udsendt i 2021 – en for hver måned. I alt er det blevet til 48 numre og over tre timers musik, som sammen udgør, hvad der ligner et hovedværk i moderne folkemusik.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her