Anmeldelse
Læsetid: 3 min.

Mille Dinesen er så charmerende i skilsmissefilmen 'Tag min hånd', at hendes desperation tangerer det klædelige

Årets danske feelgood-skilsmissefilm med kvindelig hovedperson fra den øvre middelklasse, der kommer styrket ud på den anden side, hedder ’Tag min hånd’ og er tamt skrevet, men godt castet
Hjertelægen Maja (Mille Dinesen t.v.) bliver forladt af sin mand gennem mange år, it-chefen Claes (Ulrich Thomsen t.h.). Det er skidt. I hvert fald sådan lige umiddelbart. Som det så ofte er tilfældet i danske skilsmissekomedier handler Lars Kaalunds instruktørdebut om en kvindelig genopblomstring udløst af livskrise.

Hjertelægen Maja (Mille Dinesen t.v.) bliver forladt af sin mand gennem mange år, it-chefen Claes (Ulrich Thomsen t.h.). Det er skidt. I hvert fald sådan lige umiddelbart. Som det så ofte er tilfældet i danske skilsmissekomedier handler Lars Kaalunds instruktørdebut om en kvindelig genopblomstring udløst af livskrise.

Kultur
27. januar 2022

I sin debut som spillefilminstruktør, Tag min hånd, betræder Lars Kaalund et godt nedtrampet område i dansk film: den sørgmuntre historie om en skilsmisse i den øvre middelklasse.

Hella Joof har været der to gange, først med den ret sjove All Inclusive (2014), hvor Bodil Jørgensen kommer sig over sin skilsmisse, og så med Happy Ending fra 2018, hvor Birthe Neumann gør det samme. Sofie Stougaard var der i 2016 med sin instruktørdebut Kærlighed og andre katastrofer. Mille Dinesen, der spiller hovedrollen i Tag min hånd, har også været der før, idet hun spillede rollen som den nyskilte Eva, der ender på spaophold med sin eksmands nye, yngre kæreste i Tilde Harkamps Jagtsæson fra 2019.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Rikke Petersen

Ulrich Thomsen smuttede også fra Trine Dyrholm i "Kollektivet", så det er jo ikke noget nyt.