Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

Et PTSD-ramt, barnløst par finder håb i et nyfødt lam i mystisk, islandsk gyser

Den islandske film ’Lamb’ fortæller om et sorgramt par, der efter tabet af deres barn tager et nyfødt lam til sig, som var det af menneskeslægt. Det er der kommet en fin, mystisk fabel om menneskelig dårskab og naturens lov ud af
María (Noomi Rapace) og Ingvar (Hilmir Snær Guðnason), der bor langt ude på landet i Island, behandler sorgen over at have mistet et barn ved at tage et nyfødt lam til sig som deres eget i folk horror-filmen ’Lamb’. Foto: Camera Film

María (Noomi Rapace) og Ingvar (Hilmir Snær Guðnason), der bor langt ude på landet i Island, behandler sorgen over at have mistet et barn ved at tage et nyfødt lam til sig som deres eget i folk horror-filmen ’Lamb’. Foto: Camera Film

Kultur
27. januar 2022

Forældre, der har mistet børn eller fostre og står barnløse tilbage, er ramt af en – ofte tyst – fortvivlelse, der kan antage mange former. Det er et chok, der kan sætte sig som posttraumatisk stresssyndrom. En retningsløs vrede mod en omverden, der bare fortsætter ufortrødent. Et sorgforløb uden nogen klar logik i de faser, sagkundskaben engang mente havde en klar rækkefølge. Det har de ikke.

Resultatet kan være en ubehandlet topersoners depression, der sætter sig som hussvamp i usete hjørner af både den individuelle og fælles psyke.

I den fine, islandske, mystisk anlagte folk horrorfilm Lamb udarter sorgen sig i en mildt skør pragmatisme.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her