Anmeldelse
Læsetid: 5 min.

Tosproget og flerstemmigt fornyer AySay og Nevesta’s Voice folkemusikken

Ornamentale guitarfigurer, saz og kraftfulde glissandoer blander sig naturligt på trioen AySays debutalbum ’Su Akar’, der er en skøn hybrid af musikalske traditioner fra både Danmark og Anatolien sunget på forsangerens modersmål i flertal. Sammen med Nevesta’s Voice’ flersprogede plade ’Mother Tongues’ efterlader den anmelderen målløs
AySay består af Luna Bülow Ersahin, Aske Døssing Bendixen og Carl West Hosbond, der mødte hinanden på musikskolen MGK.

AySay består af Luna Bülow Ersahin, Aske Døssing Bendixen og Carl West Hosbond, der mødte hinanden på musikskolen MGK.

Synkron/Asbjørn Holst Kragh

Kultur
18. januar 2022

AySay er en trio, der har som deres vision at dét, der for nogle virker fremmed, skal gøres mindre fremmed. At fejre det positive potentiale ved kulturelle og nationale forskelligheder via musikken.

I front står Luna Bülow Ersahin, der er kurdisk tyrker og dansker. Hun er opvokset som tosproget på Samsø, og allerede som niårig begyndte hun at dyrke klassisk klaver og sang. Da hun blev ældre, boede hun en periode i Tyrkiet, og hun har siden rejst og opholdt sig mange steder i verden. For som hun forklarer i et interview med musikmagasinet Gaffa: »Jeg har nok været nomade i et tidligere liv. Jeg er selv sprognørd og synes, at det på et lingvistisk plan er ærgerligt at tale om, at man er halvt det og halvt det. Det bygger på associationen, at det er bedre at være ’hel’, hvilket i sig selv er en illusion.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her