Anmeldelse
Læsetid: 7 min.

Tre gode podcast undersøger, hvad der splittede amerikanerne og førte til stormløbet på Kongressen

Ét år efter stormløbet på Kongressen undersøger tre podcast, hvordan det amerikanske samfund kunne komme dertil. Vi anbefaler en nænsom historie om en af dem, der mistede livet, en undersøgelse af bagmændene bag samt en historisk vinkel på den amerikanske højrefløjs maskineri af misinformation
Efter de vel omkring 15 timer, det tager at lytte sig igennem disse tre podcast, er det fristende at ty til den konklusion, at hvis vi bare får lukket de kanaler, der udspyer had og misinformation, så vil prædikanterne tie og radikaliserede lyttere blive hjemme. Alligevel er det svært at bevare den forestilling, når man for eksempel hører historien om Rosanne Boyland.

Efter de vel omkring 15 timer, det tager at lytte sig igennem disse tre podcast, er det fristende at ty til den konklusion, at hvis vi bare får lukket de kanaler, der udspyer had og misinformation, så vil prædikanterne tie og radikaliserede lyttere blive hjemme. Alligevel er det svært at bevare den forestilling, når man for eksempel hører historien om Rosanne Boyland.

Abaca Press/Ritzau Scanpix

Kultur
6. januar 2022

Den første podcast handler om Rosanne Boyland, der ikke kunne lide politik. Faktisk hadede hun den måde, som emnet splitter folk. Hun brød sig ikke om store forsamlinger, foretrak at hygge sig derhjemme med sine små niecer, og hun havde aldrig før – i hele sit 34-årige liv – stemt ved et valg.

Derfor var det helt uforståeligt for hendes familie, da de den 6. januar 2021 modtog et opkald med beskeden om, at Rosanne Boyland var død, dræbt i menneskemængden foran den amerikanske kongresbygning i færd med bryde politiets forsvarslinjer. Familien kontaktede derfor Ayman Mohyeldin, en gammel bekendt fra hjembyen Kennesaw, der i dag er journalist på MSNBC, og det er der kommet den fremragende podcast American Radical ud af.

Familien ville vide, hvordan Rosanne Boyland døde den kolde januardag, men som titlen antyder, handler podcasten meget mere om det, der gik forud. For Rosanne Boyland blev radikaliseret, og det skete på ganske få måneder.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Carsten Troelsgaard

Tak for muligheden for at komme dybere ned i materien.

"The assault on America" præsenter noget i retningen af:

"Thank you for your wote. Please come wote again tomorrow"

For enhver anden vare der ryger over disken vil sådan en hilsen være venlig og velkommen. Specifikt i situationen svært ikke at give et rofl med på vejen. Hvis man ikke lige mangler et 'klip_ud_af_kontext' for en tvivlsom drejning. Som grundlag for næste amerikanske borgerkrig må det være tid til at slå over på P2.