Anmeldelse
Læsetid: 7 min.

Christian Kracht har skrevet om sin rige, nazistiske familie, og det fortjener mange læsere

Med en uudgrundelig blanding af patos og ironi tager den schweiziske stjerneforfatter Christian Kracht livtag med sin familiehistorie, der bliver et ildevarslende billede på civilisationens barbari

’Eurotrash’ er Christian Krachts femte roman.

Ritzau

Kultur
18. februar 2022

Historien i Christian Krachts roman Eurotrash er ganske enkel. Vi følger en midaldrende forfatter ved navn Christian Kracht, der er rejst til Zürich for at tage sig af sin medicin- og alkoholafhængige mor. Det har han ofte gjort de senere år, men det har ikke gjort morens tilstand bedre. Desuden er rejserne til Zürich en stor belastning for ham selv.

Derfor beslutter han, at det skal være anderledes denne gang. Han tager sin mor med på en rejse i taxa rundt i Schweiz, hvor de forsøger at komme af med en del af familiens store formue, som moren har med sig i en plastikpose. Rejsen virker mildest talt planløs og tilfældig, men moren folder sig undervejs ud som en livfuld dame, der kommer med slagfærdige udfald til højre og venstre, også mod sønnen Christian, som hun ikke er særlig imponeret over – og det med rette ifølge den selvkritiske hovedperson, der er romanens jegfortæller.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her