Anmeldelse
Læsetid: 3 min.

C.Y. Frostholm siger det om klimakrisen, som vi inderst inde godt ved

Ingenting at gøre er også at gøre noget. C.Y. Frostholm kommer helt tæt på klimakrisens kerne i den lille genrefornyende bog ’Laurbærdialogerne’
Man under med glæde hvem som helst at opsøge Frostholms orakel. 

Man under med glæde hvem som helst at opsøge Frostholms orakel. 

Emma Line Sejersen

Kultur
11. februar 2022

Ordet »orakel« har desværre i nyere tid fået en negativ klang, sådan at vi mest bruger det om mere eller mindre selvudnævnte forståsigpåere, der som Steffen Gram eller Hans Engell altid er klar med en udtalelse. Men i antikken var Oraklet i Delfi faktisk en nyttig institution, blandt andet fordi svarene fra præstinden rygtedes viden om, hvortil kom, at de som regel var åbne og følgelig kunne tolkes på flere måder. Da Athen var truet af perserkongen, gik hun i trance og råbte hæst: »Hvorfor sidder I her, uslinge? Flygt, flygt til verdens ende!« Chokerede snublede athenerne ud i sollyset, men blev så kaldt tilbage af en præst, som bad dem lytte til resten af beskeden: at de skulle beskytte sig bag »trævægge«, hvilket Themistokles tolkede som et råd om at bygge krigsskibe. Og ganske rigtigt, Athen og statens allierede vandt sejr i søslaget ved Salamis 480 f.Kr.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Kenneth Krabat

Det vidunderlige og det forfærdelige: at individer alene findes gennem hvad vi gør.