Anmeldelse
Læsetid: 2 min.

’Drømmemanden’ udforsker morsomt både kærlighed og menneskelighed

Tyske Maria Schraders sjove hverdags-science fiction ’Drømmemanden’ lader på begavet vis en kvinde med sund skepsis over for tomme komplimenter teste en potentielt perfekt robotpartner
Maria Schraders ’Drømmemanden’ handler om kvinden Alma (Maren Eggert), der får til opgave at teste en avanceret robot, Tom (Dan Stevens), som måske kan blive den perfekte livspartner.

Maria Schraders ’Drømmemanden’ handler om kvinden Alma (Maren Eggert), der får til opgave at teste en avanceret robot, Tom (Dan Stevens), som måske kan blive den perfekte livspartner.

Camera Film

Kultur
10. februar 2022

Maria Schrader kaster os vidunderligt direkte ud i det hele i første scene af sin charmerende hverdags-science fiction Drømmemanden. Sammen med forskeren Alma kommer vi ind på en atmosfærefyldt restaurant i Berlin, hvor vi introduceres for Tom. Tom overøser Alma med komplimenter, forsøger sig med svar på meningen med livet og reciterer Rilke til perfektion, før han byder op til en overenergisk dans. Alt er sat i scene til den perfekte date – indtil Tom går i hak og i al hast bliver eskorteret væk.

Tom er nemlig ikke menneske, men designet til at være Almas ideelle livspartner. Den idé tiltaler ikke Alma, men hun indvilger i at bo sammen med Tom i tre uger og evaluere oplevelsen til gengæld for forskningsmidler. Dermed er der lagt op til en velkendt romcom-ramme, hvor to umage ’mennesker’ mødes, og sød musik alligevel opstår.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her