Anmeldelse
Læsetid: 5 min.

FKA Twigs bearbejder sit voldelige forhold på mesterværksmixet CAPRISONGS

Siden sangeren FKA Twigs slap ud af et voldeligt forhold til skuespilleren Shia LaBeouf og lagde sag an mod ham, har hun talt åbent og detaljeret om det offentligt. Men på hendes nye mixtape, CAPRISONGS, bearbejder hun for første gang forholdet musikalsk — og det virker nærmest endnu stærkere end de voldsomme beretninger fra medierne
FKA Twigs’ nye udgivelse ’CAPRISONGS’ føles, som om den er sat sammen som en gave til andre i samme umulige situation, som hun selv har været i. Det er dem, hun hvisker i øret.

FKA Twigs’ nye udgivelse ’CAPRISONGS’ føles, som om den er sat sammen som en gave til andre i samme umulige situation, som hun selv har været i. Det er dem, hun hvisker i øret.

Orograph

Kultur
14. februar 2022

I 2020 lagde den britiske sangerinde FKA Twigs sag an mod den amerikanske skuespiller Shia LaBeouf, som hun i et års tid havde et forhold til. I løbet af forholdet misbrugte LaBeouf hende både fysisk og psykisk — han gav hende blandt andet en sexsygdom med vilje og forhindrede hende i at lægge flere kræfter i promoveringen af sit album Magdalene fra 2019.

Men på sin seneste udgivelse, mixtapet CAPRISONGS, er FKA Twigs heldigvis fri til at kunne gøre fuldstændig, som hun vil. En frihed, hun også har sikret sig ved at lave et mixtape frem for et album.

Universets storhed

Et mixtape er en samling blandet musik — det, som man i gamle dage ville kalde en kompilation. Engang indeholdt et mixtape numre fra mange artister, men i dag er det ikke længere altid sådan. Mixtapes kan også være sat sammen ved, at en artist inviterer forskellige gæsteoptrædener ind og eksperimenterer på kryds og tværs af genrer.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her