Anmeldelse
Læsetid: 6 min.

Francis Ford Coppolas ’Godfather’ er et ungt og vitalt mesterværk på 50 år

Francis Ford Coppolas mesterlige ’Godfather’-saga, der begyndte for 50 år siden og nu har dansk repremiere, er en broget, kompleks fortælling om et land, en familie og en mand, der mister sin sjæl i et forsøg på at blive en del af det pæne selskab.
Al Pacino og Marlon Brando i Francis Ford Coppolas monumentale mesterværk af en familiesaga, Godfather fra 1972.

Al Pacino og Marlon Brando i Francis Ford Coppolas monumentale mesterværk af en familiesaga, Godfather fra 1972.

Kultur
25. februar 2022

»Jeg tror på Amerika.«

Bedemanden Bonasera er ved at fortælle sin gudfar – sin godfather – mafiabossen Vito Corleone (Marlon Brando) om de drømme og forhåbninger, han havde, da han forlod Italien for at rejse til den nye verden. I Amerika var alle lige, og man kunne gøre sin lykke. Der var lov og orden, og ens børn kunne få en uddannelse og et arbejde.

Når blot man betalte sin skat og opførte sig som en lovlydig borger, ville systemet og samfundet beskytte én. Men så blev Bonaseras datter overfaldet og mishandlet, og systemet svigtede hende på det skammeligste. Nu vil bedemanden have hævn, og det skal don Corleone hjælpe ham med.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Eva Schwanenflügel

Mange tak for det levende referat, Christian Monggaard.
Jeg så det hele for mig..

Det er helt sikkert på tide atter at gense trilogien, for det er helt sikkert nogle af de bedste film der nogensinde er lavet, og tåler mange gensyn.

PS. Den kan også streames på HBO.