Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

Katinka Band viser røntgenbilleder fra livets sportsskader på forrygende album

At leve livet og vove pelsen i mødet med et andet menneske er ifølge Katinka Band den sande ekstremsport. En sport, der både giver blå mærker og rifter på sjælen, hvilket bandet ikke er bange for at vise frem på deres fremragende nye album
At lytte til Katinka Bands nye album ’Ekstremsport’ er på mange måder som en lang og livlig værtshussamtale, hvilket er positivt ment.

At lytte til Katinka Bands nye album ’Ekstremsport’ er på mange måder som en lang og livlig værtshussamtale, hvilket er positivt ment.

Daniel Buchwald

Kultur
5. februar 2022

Stræklagen. Elastik. Luftmadras. Rasteplads. Døgnkiosk. Det kunne være en inventarliste til et gråmeleret dansk hverdagsdrama. Men det er også et repræsentativt udpluk af sangtitler fra Katinka Bands nye album Ekstremsport.

Katinka Band ramte den danske musikscene i 2017 med det veloplagte debutalbum Vi er ikke kønne nok til at danse – dengang blot under navnet Katinka, opkaldt efter forsanger Katinka Bjerregaard, som da også stadig er et uomtvisteligt ansigt på bandet. Helt fra begyndelsen var der dog tale om meget mere end et soloprojekt. Når bandet nu på deres tredje album – og det første siden 2018-udgivelsen Vokseværk – har skiftet navn til Katinka Band, bunder det nok i en trang til at understrege dette. Det bunder dog også i noget andet: et ønske om at hylde gruppen og sammenholdet frem for den strålende ener.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Bodegakultur, når det er allerbedst - Fra den hudløse cigaret-stemme til den tatoverede bodega-stemning og den langsomme intonering. Det er umuligt ikke at sympatisere med dem.

Jeg ser frem til at høre mere fra dem.

Freddie Vindberg

Super anmeldelse, og et super band...autentisk, og endelig en fornyelse i dansk musik.

Vi ses på Sidesporet.