Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

Hans Otto Jørgensens udsender en lille eksplosion i ord, billeder, skrift og stil

Hans Otto Jørgensen gennempløjer sin skrift og dens genfærd i seks små, viltre hæfter
Kultur
25. februar 2022
Hans Otto Jørgensen ser sig selv som fri. Fri til at være så uforsonlig, som han var helt i begyndelsen, inden han blev forfatter.

Hans Otto Jørgensen ser sig selv som fri. Fri til at være så uforsonlig, som han var helt i begyndelsen, inden han blev forfatter.

Emilie Lærke Henriksen

Hans Otto Jørgensen, en af de sidste par årtiers vigtigste danske prosaister, tidligere rektor på Forfatterskolen, medstifter af forlaget Gladiator og utroligt meget mere, har denne gang givet sin skrift en særlig, på én gang voldsom og sirlig indpakning. scan ENHEDER, som hans nye digtsamling hedder, udkommer som seks små hæfter, prunkløst rå og elegante i deres omslag, illustrerede af forskellige kunstnere, og også af forfatterens egne billeder.

Hæfternes titler er pragtfulde, intet mindre. Angst borgruin hedder et, et andet svæsk PTSD et stumpt instrument. På deres (sidetalsløse) sider siler ord og billeder både lodret og vandret og i snart sagt alle størrelser og stilarter. Det er en veritabel eksplosion, pakket ind i miniature. Det er en lille hidsig maskine, der kører for fuld hammer, men hvor noget af dens effekt også er alle de mærkelige lyde, den afgiver, mens den flintrer af sted – som om nogle skruer, eller en rem var løs derinde.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her