Anmeldelse
Læsetid: 5 min.

Svimlende korstemmer, Abrahamsen på finsk og Pasborgs møder med Stravinskij

Opsigtsvækkende nye album: DR Vokalensemblet imponerer med ungareren György Ligetis modernisme. Laplands Kammerorkester bemestrer Hans Abrahamsens komplekse kanonværk. Stefan Pasborgs jazzmusikere øser af Stravinskijs geniale balletmusik
DR Vokalensemblet og dets britiske chefdirigent Marcus Creed har lavet endnu et vellykket album.

DR Vokalensemblet og dets britiske chefdirigent Marcus Creed har lavet endnu et vellykket album.

Per Morten Abrahamsen

Kultur
1. marts 2022

Føjet til en efterhånden lang række vellykkede album med DR Vokalensemblet og dets britiske chefdirigent Marcus Creed er der kommet et med ungarerne Zoltán Kodály (1882-1967) og György Ligeti (1923-2006). Hvad angår sidstnævnte, er der blandt andet tale om noget af det vanskeligste og mest fascinerende moderne korsang, og Vokalensemblet består denne ild- og vandprøve med glans. Før Ligeti meldte sig som en fremskudt partisan i 1960’ernes europæiske oprørsbevægelse, blev han i sine læreår i Budapest stærkt påvirket af landsmændene Bartók og Kodály. For disse to havde folkesangen på landet været en enorm inspirationskilde.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her