Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

Trine Andersens klimanoveller udpeger fremtidens skurke og helte

I sidste uge spurgte forfatter Trine Andersen retorisk i et essay, om der overhovedet er plads til klimakrisen i litteraturen. Skal man tro hendes egen nye novellesamling, er svaret nej

Trine Andersen har skrevet fire noveller: Om en mand, der savner sin kone, en mor, der skal aldrig se sin søn igen, en skrækslagen turist, der går rundt i Kabul, en sosu-assistent, og en ung kvindelig flygtning, der ikke vil vide af kærligheden, men bliver belemret med den alligevel.

Café Monde / Morten Holtum

Kultur
18. februar 2022

Trine Andersen skriver godt. Forfatteren, der blev tildelt Bogforums Debutantpris i 1995 for novellesamlingen Hotel Malheureux, kan sit håndværk. Noveller om utilpassede eksistenser er hendes varemærke, og den slags karakterer er også centrum for de fire noveller i Fire fortællinger om kærlighed – hvis emne dog snarere er klimaforandringer. 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her