Anmeldelse
Læsetid: 7 min.

Den ultimative sexvideoskandale: Da Pam og Tommys stjålne video rystede verden

Hun var en billedskøn strandbabe. Han var en tatoveret trommeslager. Historien om Pamela Anderson og Tommy Lees stjålne sexvideo er omdrejningspunkt for en ny og intens tv-serie – vi kaster et blik på begivenhederne, der ændrede berømthedskultur for altid
Lily James som Pamela Anderson og Sebastian Stan som Tommy Lee i serien ’Pam & Tommy’.

Lily James som Pamela Anderson og Sebastian Stan som Tommy Lee i serien ’Pam & Tommy’.

Capital Pictures/Ritzau Scanpix

Kultur
8. februar 2022

Ved juletid i 1995 var det alment kendt, at en sexvideo med Pamela Anderson og Tommy Lee eksisterede. Videoen filmede de to sammen på deres bryllupsrejse efter en hæsblæsende 96-timers romance. Som den store stjerne i Baywatch var Anderson så verdensberømt, at selv andre kendte tv-serier skrev hende ind i deres plot. Også Lee, trommeslageren i Mötley Crüe, var et meget velkendt ansigt – hovedsageligt som billedet på sex, stoffer og rock’n’roll, dernæst for at ’moone’, altså vise sin bare røv, hver gang han gik på scenen.

Deres forhold og dets indflydelse var en slags molekylærkemisk affære; ligesom ilt og brint var de hver især kraftfulde elementer, men kombineret stod de endnu stærkere i popkulturen: Med ægteskabet blev hendes erotiske karakter neutraliseret en anelse, mens hans konstante søgen efter ballade forekom en smule mere ufarlig med hendes ærkeamerikanske (faktisk canadiske) smil ved sin side.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anders Sørensen

Der er flere ting her, men først og fremmest: Hvorfor gøre det cool, at en sexvideo bliver stjålet? Ha ha?

Det, der faktisk skete dengang, var, at ingen rigtig tog notits af omtalte sexvideo. Indtil medierne tænkte, at "vi må hellere få folk til at notitse".

Og sådan er det stadig: Hvem gad/gider egentlig beskæftige sig med Pam og Tommy, hvis ikke det var, fordi vi igen igen blev fortalt om hendes bryster og hans pik, og at det var vigtigt, ik'?

Og helt ærligt: Hans pik er ikke specielt stor. Det sidste sagt som en kommentar til artiklen i Politiken, der har set sig blind på den vinkel. Og selvfølgelig sagt, fordi jeg kun har eget lem at dømme som normalt.