Anmeldelse
Læsetid: 3 min.

Benedict Cumberbatch er perfekt i rollen som forfjamsket geni og historisk katteelsker

Man skal orke, at filmen ’The Electrical Life of Louis Wain’ – der handler om englænderen, der i Victoriatiden gjorde katte populære som kæledyr – anstrenger sig så meget for at være sød, som den gør. Men man kan ikke tage fra den, at den er meget gennemført
Kærligheden mellem guvernanten Emily Richardson (Claire Foy) og illustratoren, excentrikeren og altmuligmanden Louis Wain er helt central i ’The Electrical Life of Louis Wain’. Det samme er den kærlighed, de deler til deres kat Peter.

Kærligheden mellem guvernanten Emily Richardson (Claire Foy) og illustratoren, excentrikeren og altmuligmanden Louis Wain er helt central i ’The Electrical Life of Louis Wain’. Det samme er den kærlighed, de deler til deres kat Peter.

Kultur
3. marts 2022

Bortset fra den snerpede moral og en masse ildelugtende dunst var Victoriatiden bedre end sit rygte. Det siger fortælleren i The Electrical Life of Louis Wain som noget af det første i filmen. Det er Olivia Colman, der lægger stemme til, og den viser sig fra sin varmeste side, mens hun introducerer hovedpersonen, den excentriske illustrator, opfinder, avantgardekomponist og amatørbokser Louis Wain (Benedict Cumberbatch) og hans samtid. Året er 1881, og Louis Wain er en ungkarl fra Londons borgerskab, der har sit hyr med at forsørge sine fem søstre og sin gamle mor efter farens død.

Man ser ham hvirvle gennem Londons gader, familiens gemakker og de fornemme lokaler, hvor det illustrerede nyhedsmagasin, han arbejder for, holder til, mens fortælleren forklarer, hvordan han kaster sig over alle de nye tanker og ideer, som tiden er fuld af, og på den måde overdøver sit indre kaos.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her