Vi anmelder ’Borgen’
Læsetid: 4 min.

Birgitte Nyborg er ved at blive ædt levende af kineserne

Russerne er reduceret til en kær, gammel fjende i syvende afsnit af ’Borgen’, der er ganske tankevækkende at se i dagens krigsramte Europa
En drone styrter ned i Grønland og relationerne mellem stormagterne med interesser i Arktis bliver pludselig et åbenlyst problem for Birgitte Nyborg og hendes regering.

En drone styrter ned i Grønland og relationerne mellem stormagterne med interesser i Arktis bliver pludselig et åbenlyst problem for Birgitte Nyborg og hendes regering.

Kultur
28. marts 2022

Man kan ikke rose Borgen nok for emnevalget. Hvornår har man sidst set en serie, der er landet så præcist ned i en global dagsorden: Midt i både spændingsfeltet mellem klima- og sikkerhedspolitik og konflikten mellem identitetsbevidste minoriteter og rådvilde majoriteter. I det hele taget en serie, der er så åbenlyst interesseret i at undersøge den nye verdensorden både geopolitisk og kulturhistorisk og gøre den tilgængelig for den absolut bredeste del af befolkningen. Det er sgu public service.

I sjette afsnit styrtede en drone ned i Grønland, og relationerne mellem stormagterne med interesser i Arktis blev pludselig et åbenlyst dansk problem, da det viste sig at være en kinesisk drone, som russiske soldater siden assisterede med at skjule nedstyrtningen af. Den amerikanske udenrigsminister Ted Wayne træder frem foran verdenspressen og erklærer, at en NATO-allierets suverænitet er blevet krænket. Den trænede diplomat Birgitte Nyborg går straks i gang med at få det hele til at gå væk, og de diplomatiske bestræbelser er ud over at være stærkt underholdende også meget tankevækkende.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Jeg ser et billede af nogle magtfulde kvinder som har selv mere i tankerne end dem de laver politik for, i dette tilfælde Grønland.
Nøjagtig som jeg føler politik er og mange andre steder er i dag.

Kirsten Larsen

Jeg ser en lang række magtfulde kvinder - nærmest ingen af dem med stærke positive træk. Og en hel del mænd med positive, idealistiske aktioner. Er Adam Price blevet misogyn?
Selvfølgelig kan både mænd og kvinder blive opslugt af magten eller være dårlige ledere, men er der slet ingen kvinder der kan agere positivt?
Spændt på at høre jer anmeldere se på den vinkel - og spændt på næste afsnit.