Anmeldelse
Læsetid: 6 min.

Blixen-forsker: Humoren hos Blixen er nøglen til at forstå hende

Karen Blixen er ikke primært eksistentialist, aristokrat, agnostiker eller andet – hun er humorist og moderne, hævder Blixen-forsker Ivan Z. Sørensen i bogen ’Blixens humor’
Karen Blixen fotograferet i 1959.

Karen Blixen fotograferet i 1959.

The Granger Collection/Ritzau Scanpix

Kultur
4. marts 2022

Få forfattere forskes der så meget i som Karen Blixen. Og få forfattere giver så store problemer med at forstå og sætte på almenbegreb. Blixens tekster er blevet kaldt nærmest alt – barokke, postmoderne, eksistentialistiske, romantiske, moderne med videre – og i en konstant strøm udkommer der afhandlinger, bøger, film og avisartikler om hende.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Steffen Gliese

Jeg forstår ikke, at det skal være banebrydende. Som alle store danske forfattere har Blixen humoren som sit væsentligste grundlag - den samme sprogligt funderede humor, som f.eks. med sine egne stemmer bærer igennem hos så forskellige forfattere som Rifbjerg, Hultberg og Helle Helle.
Stort set er meget af Blixens fortællekunst at pynte på små, lumre anekdoter.