Anmeldelse
Læsetid: 7 min.

Christian Tafdrup folder helvedesvisionerne ud i ny parforholdshorror

’Speak No Evil’ er ligesom forgængeren, ’En frygtelig kvinde’, en kritisk udstilling af parforholdsdynamikker fra helvede. Denne gang er der dog tale om en gyser, og Christian Tafdrup er virkelig mand for at folde helvedesvisionerne ud
Det danske par Bjørn (Morten Burian) og Louise (Sidsel Siem Koch) møder et jævnaldrende hollandsk par på en skøn ferie i Toscana.

Det danske par Bjørn (Morten Burian) og Louise (Sidsel Siem Koch) møder et jævnaldrende hollandsk par på en skøn ferie i Toscana.

Foto fra filmen

Kultur
17. marts 2022

Hvad er det værste, der kan ske ved at tage imod en invitation til at besøge en familie, man har snakket godt med på en ferie? Den mest oplagte risiko er, at man løber tør for ting at tale om. At man ikke trives på de andres hjemmebane. Det fortryllede skær, der stod om samværet, da man var indlogeret på samme idylliske landssted i Toscana, hvor solen spejlede sig i poolens blå flade, og hvor man stødte ind i hinanden i de snævre gader i en nærliggende landsby, kan ske at være gået fløjten.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Birgitte Nørbo

Filmen er meget mere end en parforholds-histore: Den er en væsentlig kommentar til en kultur båret af pænhed, konfliktskyhed, manglende nærvær, fravær af værdsættelse af intuition, at alt er lige godt og at lade børn smage på livet og tage ved lære af eget fravær af opmærksomhed. Og med en dyb indsigt i de psykologiske mekanismer dette afføder.