Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

Euripides’ Medea bliver på Skuespilhuset gjort til en stærk kvinde, men det kniber med balancen

Signe Egholm Olsen er en stærk Medea over for Rasmus Bjergs poppede Jason i den græske tragedie på Skuespilhuset med skønsang og grumhed. Tilsat tre minutters eminent magtspil af Jens Jørn Spottag
Signe Egholm Olsen bliver mest interessant i det glimt, hvor hun åbner for smerten i sin stærke fortolkning af den frygtindgydende tragedieskikkelse i ’Medea’ på Skuespilhuset. Her over for Jens Jørn Spottag som kong Kreon uden for hendes parcelhus med de to bange sønner bag vinduerne.

Signe Egholm Olsen bliver mest interessant i det glimt, hvor hun åbner for smerten i sin stærke fortolkning af den frygtindgydende tragedieskikkelse i ’Medea’ på Skuespilhuset. Her over for Jens Jørn Spottag som kong Kreon uden for hendes parcelhus med de to bange sønner bag vinduerne.

Emilia Therese

Kultur
16. marts 2022

Signe Egholm Olsen er en intens skuespiller. Hun lyner med øjnene, når hun stiller sig op med sin pigede krop og forsvarer en rolle til sidste bloddråbe. Hun er en skuespiller, der har kontrol over sit udtryk: sin stemme, sit ansigt, sin krop.

I Euripides’ græske tragedie Medea på Skuespilhuset spiller hun Medea, der forelskede sig i Jason, og som derefter forlod sit fædreland og begik mord og udøvede trolddom for at kunne leve sammen med ham. Men nu har Jason valgt en yngre model – kong Kreons datter – og Medea bliver derfor landsforvist sammen med deres to små sønner … sådan kort fortalt. Publikum får dog en mere elegant intro til forhistorien af Niels Brunse, hvis ord lyder fra et gammeldags fjernsyn på forscenen.

»Det gør ondt!« skriger Signe Egholm Olsen, mens hun stamper rasende rundt i et par slidte gummistøvler. Hun er dog mest fascinerende og frygtindgydende at se på, når hun netop ikke spiller så indædt kontrolleret. Når hun slipper sig selv løs i rollen og kravler barfodet rundt i noget jord. Og allermest, når hun stiller sig op ad en gavl og kramper sig sammen, som om hun har veer.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her