Anmeldelse
Læsetid: 3 min.

Historien om revolvermanden, der gerne ville trække sig tilbage, er elementært spændende

Potsy Poncirolis ’Old Henry’ er overvejende et tilfredsstillende og gedigent bud på en nutidig western med den karakteristiske og ret fantastiske Tim Blake Nelson i hovedrollen
Gamle Henrys revolver har været gemt væk i mange år, mens han har koncentreret sig om at passe sin gård i en udørk af Oklahoma. Men så en dag finder Henry og hans store søn en skudsåret mand på en eng i nærheden. Og så er freden forbi i Potsy Poncirolis western, ‘Old Henry‘.

Gamle Henrys revolver har været gemt væk i mange år, mens han har koncentreret sig om at passe sin gård i en udørk af Oklahoma. Men så en dag finder Henry og hans store søn en skudsåret mand på en eng i nærheden. Og så er freden forbi i Potsy Poncirolis western, ‘Old Henry‘.

Kultur
31. marts 2022

En midaldrende forhenværende revolvermand ved navn Henry (Tim Blake Nelson) passer sig selv, sit landbrug og sin kones grav i en øde afkrog af Oklahoma i 1906, mens han prøver at opdrage sin store søn, Wyatt (Gavin Lewis), til at blive en fredelig og hæderlig ung mand. Henrys fortid taler han ikke om, heller ikke over for sønnen, der er ved at gå ud af sit gode skind, fordi han som den eneste dreng på sin alder aldrig har fået lov til at skyde med så meget som et haglgevær. Og fordi det stilfærdige landmandsliv, hans far insisterer på, er det kedeligste, mest trivielle og ligegyldige, Wyatt overhovedet kunne forestille sig. 

Sådan er det fredelige afsæt for Tony Poncirolis enkle og elementært spændende western Old Henry, som trækker på noget af det allermest mytologiserede historiske stof fra det vilde vest. At ens søn er knotten og genstridig er selvfølgelig lidt besværligt, når man har en del grise, der skal fodres, og en grøntsagskælder, der skal fyldes.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

erik pedersen

Den glæder jeg mig til at se

Mvh Hanne Pedersen