Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

’Hvidstengruppen II’ gør noget, som den første film ikke gjorde: Fortæller os noget nyt

’Hvidstengruppen II’, opfølgeren til det klichéfyldte helteepos ’Hvidsten Gruppen’ er et kærkomment og vellykket korrektiv til historien om den ærefulde død og den afsluttede krig. Og den giver Besættelsen et kvindeligt ansigt
I ’Hvidstengruppen II’ fokuserer Anne-Grethe Bjarup Riis på Tulle Fiil, stærkt spillet af Marie Bach Hansen.

I ’Hvidstengruppen II’ fokuserer Anne-Grethe Bjarup Riis på Tulle Fiil, stærkt spillet af Marie Bach Hansen.

Nordisk Film

Kultur
10. marts 2022

Det er ti år siden, at den Regner Grasten-producerede og Anne Grethe Bjarup Riis-instruerede Hvidsten Gruppen havde premiere. Og sjældent har ni år været tydeligere. Hvidstengruppen II er en radikalt anderledes film.

Hvidsten Gruppen var et forudsigeligt helteepos. Hvidstengruppen II er et eksistentielt drama med stort skuespil, øjeblikke af bevægende filmfotografi og en åben undersøgelse af modstandens konsekvenser. Om de modstandsfolk, der ikke døde den ærefulde død i Ryvangen, der ikke knuste cyankalium-kapslen mellem tænderne, da de blev omringet af Gestapo. Om de modstandsfolk, der knækkede sammen under tortur og afslørede deres gruppe, om de modstandsfolk, der gik fra stolt patriotisk stålsathed til ydmygende handlingslammelse i nazisternes tugthussystem.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her