Anmeldelse
Læsetid: 3 min.

Jan Sonnergaards opsamlede tekster er nærmest hånligt dårlige og vildt gode

Antologi af Jan Sonnergaards avistekster med mere viser, hvor utroligt ujævn en forfatter han var
»Jeg forstår ikke, hvorfor redaktørerne har valgt at genudgive alle de her perfide, grænseoverskridende personangreb. De stiller virkelig ikke Sonnergaard i noget godt lys,« skriver Tue Andersen Nexø om ny antologi af Sonnergaard-tekster.

»Jeg forstår ikke, hvorfor redaktørerne har valgt at genudgive alle de her perfide, grænseoverskridende personangreb. De stiller virkelig ikke Sonnergaard i noget godt lys,« skriver Tue Andersen Nexø om ny antologi af Sonnergaard-tekster.

Kristine Kiilerich

Kultur
25. marts 2022

Man ved, der er tale om en udgivelse til de dedikerede fans, når undertitlen på opsamlingsheatet Konsekvenserne taler vi om i morgen ikke bare er Tekster af Jan Sonnergaard, men også den selvopfundne betegnelse en jantologi. Hvad skal den slags træt onkelhumor overhovedet signalere? At bogen ikke tager sit emne helt alvorligt? Og hvis den ikke gør det, hvorfor skal vi så?

Når man så har læst (eller genlæst) de opsamlede tekster, tænker man snarere, at det var forfatteren selv, der ikke altid tog det med at skrive – eller skrive noget interessant – særlig alvorligt. Inden sin alt for tidlige død i 2016 optrådte han ellers jævnligt i de danske aviser, også i Information, som klummeskribent, meningsmager, madanmelder og meget andet. De avistekster udgør rygraden i Konsekvenserne taler vi om i morgen, men man har valgt, som redaktørerne Lars Sonnergaard og Kristian Himmelstrup skriver, kun at tage det bedste med.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Margit Johansen

Nej en forvildet konklusion på en dårlig redigeret udgivelse fra et forlag med blikket stift rettet mod bundlinjen i regnskabet. Der går vel mindst 100 forsøg på et guldkorn i poeternes værksted. Og af 100 guldkorn udgives måske et.