Anmeldelse
Læsetid: 3 min.

’Mr. Graversen’ er en fortælling om at tilgive dem, man elsker – og dermed også sig selv

I sin nye dokumentarfilm, den rørende ’ Mr. Graversen’, der vises på CPH: DOX, opruller Michael Graversen en årelang konflikt mellem sine forældre, der også har at gøre med hans egen alvorlige sygdom som dreng.
I dokumentarfilmen ’Mr. Graversen’ tager instruktøren, Michael Graversen, på en terapeutisk rejse tilbage til fortiden sammen med sine forældre, Svend-Aage og Astrid. Foto: CPH:DOX

I dokumentarfilmen ’Mr. Graversen’ tager instruktøren, Michael Graversen, på en terapeutisk rejse tilbage til fortiden sammen med sine forældre, Svend-Aage og Astrid. Foto: CPH:DOX

Kultur
24. marts 2022

Der er en scene i Michael Graversens nye og meget personlige dokumentarfilm, Mr. Graversen, hvor hans forældre, Astrid og Svend-Aage Graversen, sidder over for hinanden ved et spisebord, mens sønnen filmer dem. Det er meningen, at de skal snakke sammen, men ingen af dem har ret meget at sige, og da de forlader bordet igen, har man fornemmelsen af, at de to mennesker befinder sig endog meget langt fra hinanden.

Det gør de også, og det er omdrejningspunkt i filmen, der går tæt på instruktørens forældre og dermed også på ham selv. Han fortæller, hvordan han som blot fireårig fik konstateret kræft, og at der gik fem år, før han blev erklæret rask. Og hvordan han sidenhen udviklede angst, og som voksen måtte tilbringe tid på en psykiatrisk afdeling.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her