Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

Nikolaj Coster-Waldaus ’Against the Ice’ er en kavalkade af primært ubehagelige situationer

Nikolaj Coster-Waldau har skrevet en film til Netflix om polarforskerne Ejnar Mikkelsen og Iver P. Iversen, der tilbragte årene 1909-1912 alene med hinanden i Nordøstgrønland. Den historie er god, men ’Against the Ice’ får ikke malket alt ud af den
Ejnar Mikkelsen var 28 gammel, da han tog afsted. Men i den 51-årige Nikolaj Coster-Waldaus skikkelse bliver det en skildring af en stædig og selvsikker midaldrende mand, som i mødet med sin modsætning lærer noget om ydmyghed og taknemmelighed.

Ejnar Mikkelsen var 28 gammel, da han tog afsted. Men i den 51-årige Nikolaj Coster-Waldaus skikkelse bliver det en skildring af en stædig og selvsikker midaldrende mand, som i mødet med sin modsætning lærer noget om ydmyghed og taknemmelighed.

Kultur
2. marts 2022

Der er to ting, man lige skal komme over, hvis man skal se polardramaet Against the Ice, der handler om de to opdagelsesrejsende Ejnar Mikkelsen og Iver P. Iversens farefulde færd frem og tilbage over den nordøstgrønlandske indlandsis i 1909 og den efterfølgende årelange isolation i en hytte bygget af vraggods ved kysten.

Første hurdle er synet af et sæt blåsorte tæer tilhørende premierløjtnant C.H. Jørgensen (Gísli Örn Garðarsson). Sammen med ekspeditionsleder og kaptajn Ejnar Mikkelsen (Nikolaj Coster-Waldau) vender han i filmens åbningsscene tilbage til ekspeditionsskibet Alabama, der ligger fastfrosset i isen ud for Nordøstgrønlands kyst.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Ole Kresten Finnemann Juhl

"Farlig tomandsfærd" er en fantastisk spændende beretning.
Begynd her, hvis du er blank på Grønlands placering og betydning for Arktis, som det udspiller sig i disse år; og interessen og for og den politiske betydning bliver kun større i årene, der kommer. Bogen er en fabelagtig appetitvækker efter mere.