Anmeldelse
Læsetid: 7 min.

Den selvbiografiske film ’Belfast’ balancerer fint mellem barndomsidyl og brandbomber

I sin nye film, ’Belfast’, fortæller instruktøren Kenneth Branagh om sin egen opvækst i et uroplaget Nordirland. Efter en lang række spektakulære og ikke voldsomt gode underholdningsfilm er det velgørende at se ham skrue ned for virkemidlerne
Familiemusicalen ’Chitty Chitty Bang Bang’ gør et uudsletteligt indtryk på lille Buddy og hans familie, da de ser den i biografen i Kenneth Branaghs selvbiografiske ’Belfast’.

Familiemusicalen ’Chitty Chitty Bang Bang’ gør et uudsletteligt indtryk på lille Buddy og hans familie, da de ser den i biografen i Kenneth Branaghs selvbiografiske ’Belfast’.

UIP

Kultur
25. marts 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

William Shakespeares Henry V fortæller historien om en ung konges modningsproces. Stykket fuldender skuespilforfatterens tetralogi om først prins og siden kong Henry og hans udvikling. Hvordan han tidligere var lidt af en udisciplineret vildbasse, men nu, hvor han er blevet konge og har besluttet sig for at invadere Frankrig, faktisk viser sig at være en velovervejet og begavet strateg.

På samme måde viste den 29-årige, klassisk uddannede skuespiller Kenneth Branagh sig også at være en dygtig filminstruktør, da han i 1989 præsenterede verden for sin filmversion af Shakespeares stykke. Branaghs Henry V, hvori han også selv spiller titelrollen, er et levende og blodigt portræt af krigens rædsler – og af en konge, der nok egenhændigt tager store beslutninger, men som også tillader sig tvivl og forsøger at lytte til de udmattede soldater i sin hær, der er den franske hær langt underlegen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

"Do Not Forsake Me, Oh My Darling" bliver ikke sunget af Van Morrison, men Tex Ritter.