UGENS ANBEFALINGER
Læsetid: 4 min.

Ugens anbefalinger: Britisk ’The Wire’, Sørine Gotfredsen om erotik og opbyggelige youtubevideoer

I denne uge er kulturredaktionen oppe at køre over den nye sæson af ’Top Boy’, den har været på V1 Gallery og se på ’kawaii’, og filmredaktøren er blevet mindre fatalistisk af at se reparationer på YouTube
Man behøver ikke at have set den gamle ’Top Boy’ for at hoppe med på den nye, hvis anden sæson netop er kommet på Netflix, skriver kulturredaktionens William Sass.

Man behøver ikke at have set den gamle ’Top Boy’ for at hoppe med på den nye, hvis anden sæson netop er kommet på Netflix, skriver kulturredaktionens William Sass.

Chris Harris/Netflix

Kultur
25. marts 2022

’Top Boy’ viser Londons skyggetilværelser

TV-SERIE. Sæson to af Ronan Bennetts Top Boy kan ses på Netflix

Den var egentlig lagt i graven efter to sæsoner i start-2010’erne på engelske Channel 4, men så fik den canadiske stjernerapper Drake øjnene op for Top Boy. Han mødtes efterfølgende med seriens instruktør, Ronan Bennett, og sammen pitchede de showet til Netflix, som bed på og i 2019 genoplivede serien. Og nu er anden sæson af den ’nye’ Top Boy ude.

Top Boy kan nogenlunde beskrives som en britisk The Wire, men uden sidstnævntes fokus på politi og myndigheder. Serien skildrer tilværelserne omkring bandemiljøet i Hackney i Nordøstlondon og berører alt fra social ulighed til gentrificering af lavindkomstområder eller »Windrush-skandalen«, hvor en generation af briter fra tidligere kolonier blev udvist eller truet med deportation som konsekvens af strengere immigrationsregler.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her